آیا دوچرخه دو نفره ارزش خرید دارد؟
خرید دوچرخه دو نفره با توجه به فاکتورهایی که نسبت به عملکرد این وسیله مطرح میشود، عموما افراد را درگیر سوالات به خصوصی میکند. دوچرخههای دو نفره با وجود دو سرنشین، امکان لذت بردن از مسیر همراه با یک دوست یا همسر را فراهم میآورند. ساختار ویژهای که برای این وسیله در نظر گرفته شده، مانع نگرانی از بابت امنیت آن میشود. این دسته از دوچرخهها بسته به عملکرد و ساختاری که دارند، در انواع مختلفی مورد بحث قرار میگیرند که هر کدام از ویژگی به خصوصی برخوردار هستند.
دوچرخه دو نفره چیست؟
دوچرخه دو نفره یا تاندوم، یکی از انواع دوچرخه است که با قابلیت حمل بیش از یک سرنشین طراحی و تولید شده که با تقسیم نیرو در پدالها، شرایط حرکتی را برای افراد سادهتر میکند. عموما افراد چنین تصور میکنند که دوچرخه دو نفره، تنها برای دو سرنشین طراحی شده! اما نکته قابل توجه، در مورد امکان تعریف سه یا چهار زین و پدال است. در نتیجه این نام منحصر به دو سرنشین نیست.
شاید برای شما هم جالب باشد که این وسیله، در جنگ کاربرد داشته و امروزه به یکی از گزینههای نقلیه محبوب در میان افراد تبدیل شده است. دلیل استفاده از این دوچرخه در جنگ، سرعت بالایی بوده که میتوانسته به نسبت دیگر گزینههای نقلیه فراهم آورد. لازم به ذکر است که این دوچرخه به نسبت اسب سریعتر بوده و با صدای کمتر میتوانسته مانع اطلاع دشمن از حرکت نیروها شود.
گذر زمان و معرفی این وسیله نقلیه در قالب یکی از انواع قابل استفاده برای رفتوآمدهای شهری، سبب شد تا خرید دوچرخه دو نفره با تقاضای بالایی مواجه شود و به عنوان یکی از گزینههای پرطرفدار در میان زوجها مورد معرفی قرار بگیرد. در رابطه با این دوچرخه هم مانند انواع دیگر وسایل نقلیه و دوچرخههای دیگر، ساختارهای متفاوتی در طول سالیان تعریف شده و تحولات بسیاری در مدلهای مختلف آن به وجود آمده است.
دوچرخه دو نفره و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید
دوچرخههای دو نفره بالطبع نیاز به یک سرنشین راهنما دارند. دوچرخه سوار جلویی به عنوان کاپیتان یا خلبان معرفی میشود. این سرنشین غالبا وظیفه هدایت دوچرخه را برعهده دارد و دارای فرمان متحرک بوده که امکان راهنمایی مسیر را فراهم میسازد. از طرفی باید افزود وظایفی چون حفظ تعادل، کنترل ترمز و دنده، بر عهده کاپیتان است. به گونهای که در صورت انجام هر گونه حرکت متفاوت، لازم است کاپیتان دستورات حرکتی را به سرنشین یا سرنشینهای بعدی اعلام کند. این موضوع در مورد سرعت حرکت و نحوه رانندگی به طور کامل نیازمند اطلاع رسانی است.
دوچرخه سوار عقبی که به عنوان کمک کننده مورد معرفی قرار میگیرد، وظیفه کنترل دوچرخه را برعهده دارد و باید در انجام تمامی عملیات رانندگی، به کاپیتان یا همان دوچرخه سوار جلویی، اعتماد کند. از این رو میتوان گفت فرد کمک کننده، تنها کافی است طابع فرد کاپیتان باشد تا تعادل و کنترل دوچرخه از دست نرود.
جدا از شناخت سرنشینها و وظایفی که در روند حرکت دوچرخه مورد بحث دارند، لازم است نسبت به برخی دستورات هم اطلاع داشته باشید تا با لحاظ آنها، امنیت سرنشینان کاملا حفظ شود. به طور مثال، دوچرخه سواران باید به تعویض مداوم دنده توجه داشته باشند. لازم به ذکر است که با وجود سختیای که در ابتدا نسبت به روند تعویض دنده مطرح میشود، پس از مدتی این فرآیند سهولت بسیاری برای افراد پیدا میکند. از این رو نیازی به نگرانی از این بابت نخواهد بود.
از جهتی هم لازم است با توجه به شرایط مسیر، فاکتورهای حرکتی مختلفی مورد بررسی قرار بگیرد. اشنایی با عملکرد دوچرخه دو نفره در سرازیریها، سربالاییها، نحوه توقف و مواردی از این دست، با اطلاعات اولیه و در گذر زمان، میتواند به نتیجه درست از روند حرکت دوچرخه کمک کند.
مزایا و معایب دوچرخه دو نفره
با در نظر داشتن مواردی که در خصوص دوچرخه دو نفره و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید گفته شد، میتوان دریافت این وسیله نقلیه از مزایا و یا حتی معایبی برخوردار است که همین فاکتورها میتوانند در انتخاب و خرید دوچرخه ، موثر واقع شوند. به این منظور در ادامه، فاکتورهایی که نسبت به مزایا و نیز معایب این دسته از انواع دوچرخه مطرح میشود، مورد بحث قرار گرفته شده است:
مزایای دوچرخه دو نفره
-قطعا یکی از پررنگترین پارامترهای مثبتی که میتوان نسبت به عملکرد دوچرخه دونفره مطرح کرد، در خصوص سرعت بالایی است که این وسیله نقلیه نسبت به دوچرخههای تک سرنشین دارد. در حقیقت باید گفت افراد میتوانند با همکاری یکدیگر، سرعت حرکت خود را بیشتر کنند.
-نکته مثبت دیگری که در مورد دوچرخه دو نفره یا تاندوم مطرح میشود، مربوط به سهولت حرکت این دوچرخه برای سرنشینان است. به طوری که به واسطه توزیع نیروی حرکتی، تمامی وزن حمل دوچرخه در یک رکاب خلاصه نمیشود و هر دو دوچرخه سوار میتوانند با اعمال نیروی کمتر، به حرکت این وسیله نقلیه کمک کنند.
-امکان تجربه یک مسیر لذت بخش همراه با دوست یا پارتنر، از دیگر مولفههای مثبت در مورد دوچرخه دو نفره است. با توجه به اینکه این وسیله شما و فرد دوم را در طول مسیر با یک فاصله از یکدیگر قرار میدهد، دیگر نیازی به نگرانی از بابت تعامل مطرح نمیشود. به علاوه سرنشینان میتوانند در کنار هم حس امنیت و آرامش بیشتری داشته باشد.
-دوچرخه دو نفره به نسبت دو دوچرخه یک نفره، نیاز به قطعات یدکی کمتر دارد و در صورت بروز هر گونه مشکل در لاستیک و چرخ، نیاز به هزینه کمتری برای تعمیر و یا تعویض قطعه خواهد داشت. به همین دلیل این دوچرخه میتواند در قالب یک وسیله نقلیه مقرون به صرفه مورد معرفی قرار بگیرد.
-در صورتی که فردی مشکل بینایی داشته باشد و یا به هر دلیلی امکان دوچرخه سواری به تنهایی برای او فراهم نشود، میتواند با یک دوست یا همراه، از دوچرخه سواری با دوچرخه دو نفره لذت ببرد. به علاوه والدینی که میخواهند دوچرخه سواری را به فرزند خود آموزش دهند و نسبت به امنیت او در طول مسیر نگران هستند میتوانند سراغ این گزینه از انواع دوچرخه بروند.
-دوچرخه دو نفره به لحاظ نگهداری و حمل، گزینه راحتتری است. چرا که قطعا یک دوچرخه دو نفره از دو دوچرخه تک نفره، سبکتره بوده و فضای کمتری را اشغال میکند. از این رو اگر مشکل نگهداری از چند دوچرخه را در ساختمان مسکونی دارید، میتوانید یک تاندوم خریداری کنید.
تمامی مواردی که تا اینجا در مورد دوچرخه دو نفره گفته شد، بخشی از مزایای این وسیله نقلیه پرطرفدار بوده که میتواند رفتوآمدهای شما را به یک کار دلپذیر تبدیل کند.
معایب دوچرخه دو نفره
در کنار مزایایی که برای خرید دوچرخه دو نفره مطرح شد، برخی معایب هم قابل بررسی هستند. در واقع این وسیله نقلیه به دلیل طول و فاصلهای که بین چرخهای خود دارد، نیازمند تسلط بر پیچهای سه نقطهای، سراشیبی و سرپایینی بوده و نیز میتواند روند عبور از بین ماشینها را در ترافیک طولانیتر کند.
به طور کلی با در نظر داشتن تمامی نکات و مواردی که نسبت به دوچرخه دو نفره مطرح شد، اگر شما هم به دوچرخه سواری با یک همراه علاقه دارید، میتوانید این وسیله نقلیه را برای رفتوآمدهای خود انتخاب کنید.